warsztat / zdrowie

Tworzymy zdrowe słodycze –  kreatywny warsztat kulinarny

Na warsztacie skomponujesz własne zdrowe przysmaki na bazie naturalnych składników, bez alergenów i sztucznych słodzików. Będzie smacznie, zabawnie i kreatywnie! Opowiem o podstawach, co z czym łączyć, jakie mamy techniki i składniki. Dodatkowo dam Wam parę wskazówek jak odzwyczaić się od cukru, m.in dlaczego warto zainteresować się zielonym kolorem i chromem? Dowiecie się czy cukier brązowy jest rzeczywiście zdrowszy niż biały? Po co komu syrop z agawy? I jak właściwe nastawienie zmienia pączka w afrodyzjak:)

Prowadzi:

Maria Nowak-Szabat
Psycholożka, trenerka, terapeutka ajurwedyjska. Ukończyła trwające 500h szkolenie z diagnostyki, dietetyki i terapii ajurwedyjskich w Instytucie Asho Ayurveda w Indiach. Specjalizuje się w konsultacjach ajurwedyjskich obejmujących zalecenia żywieniowe i psychologiczne. Jej pasją jest kuchnia ajurwedyjska, prowadzi warsztaty kulinarne. Wspólnie z mężem Michałem, terapeutą ajurwedyjskim i masażystą, prowadzi mobilny gabinet terapii ajurwedyjskich we Wrocławiu pod hasłem Agni – Ajurweda pełną parą. "Naszą misją jest zapoznawanie ludzi z Ajurwedą i z jej pomocą przywracanie zdrowia i równowagi."


Patrz także:

  • warsztat: Top 20 – super foods dla kobiet

  • warsztat: Zachcianki pod kontrolą – emocje i jedzenie


    Terminy:

    program | harmonogram | rezerwacja